Maurizio Sarrin Chelsealle hyvä alku

Ongelmia Newcastlen kanssa

Jalkapalloklubi Chelsean vasta palkattu valmentaja Maurizio Sarri kertoo yllättyneensä New Castlen viiden puolustajan linjasta. Haastattelussa hän sanoo, ettei ole milloinkaan nähnyt vastaavaa Italiassa valmentaessaan. Peli päättyi kuitenkin Chelsean kannalta onnellisesti lukemiin 1 – 2 vierailevan Chelsean hyväksi. Peli oli kauden toinen ja myös toinen voitto.

Pankkiirista jalkapalloihmeeksi

Sarri on uusi tuttavuus yhtä lailla Chelseassa kuin koko Britannian saarellakin. Viime vuodet tämä napolilainen on viettänyt kotikaupungissaan paikallista SSC Napolia valmentaen. Sinne hänet oli bongattu Italian alemmilta sarjatasoilta. Sitä ennen tämä jo yli viisikymppinen mies toimi pankkiirina ja vapaa-ajallaan harrastelijajoukkueita valmentaen.

Siispä nousu eurooppalaisen jalkapallon kärkeen Englannin Valioliigaan on ollut melkoisen nopea. Tämä ei ainakaan tähän mennessä ole näyttänyt Sarrin päätä kylmäävän. Jo Napolissa hän tuli tunnetuksi omanlaisestaan lyhyiden kosketusten ja nopean syöttöpelin leimaamasta jalkapallostaan. Tämä toi kaupungin joukkueelle historiallisen suuren pistesaaliin, mikä ei kuitenkaan lopulta auttanut heitä nousemaan Italian Serie A:n kärkeen. Napoli kyllä hätyytteli jo seitsenkertaista mestaria Juventusta aivan

viime metreille saakka – mikä Italiassa on saavutus jo sinänsä – mutta hyytyi sitten aivan viime metreillä. Käteen jäi kuitenkin historiallisen suuri pistesaalis. Tähän saakka vastaavalla pistemäärällä on aina herunut ykkössija.

Napolin köyhiltä kujilta rahakirstujen äärelle

Napolissa Sarrin ongelmaksi muodostui riittävän hyvien pelaajien vähäinen määrä. Näin hän joutui peluuttamaan koko kauden lähes yhtä ja samaa kentällistä. Hieman apua oman maan kisoihin toi putoaminen sekä Mestarien liigasta että Eurooppaliigasta – jälkimmäisestä mahdollisesti jopa tarkoituksella. Siitä huolimatta pelaajien väsyminen, sekä mentaalisesti että fyysisesti, alkoi loppukaudesta olla ilmiselvästi nähtävillä. Näin tarvittavaan loppurutistukseen ei yksinkertaisesti enää riittänyt voimia.

Vähäiseen pelaajamäärään syynä oli tietenkin raha. Nyt ainakin se asia on korjattu, sillä Chelsea nimittäin kuuluu Englannin rikkaimpiin seuroihin. Niinpä sillä oli varaa käyttää kesällä satamiljoonaa puntaa pelkästään kahteen pelaajaan, joista toinen oli Sarrille jo Napolista tuttu keskikentän luottopelaaja Jorginho. Muita suuria hankintoja Sarri ei sitten seurajohdolta pyytänytkään. Varmaa kuitenkin on, että mikäli tarvetta ilmenee, ei rahasta pitäisi nyt olla puutetta. Mielenkiintoista onkin nähdä mihin tämä valmentajaihme pystyy nyt, kun ei tarvitse jatkuvasti toimia pikkusummien kurimuksessa.