Mistä intoa liikuntaan, kun syksy lähenee ja ilma viilenee?

Sää näyttäisi lämpötilojen osalta vihdoinkin kääntyneen laskuun, mikä toisaalta on helpotus, toisaalta toki hieman ikäväkin juttu. Tiedämmehän toki, mitä tämä merkitsee: syksy on tulossa ja talvikin sieltä jo kolkuttelee. Poikkeukselliseksi tämän vuoden tekee se, että nämä sanat voi lausua vasta nyt, jo lähes syyskuun puolella, eikä juhannuksena, kuten tavallisesti.

Valmistautuminen on kaiken a ja o

On siis aika vähitellen valmistautua siihen, että ulkolajien aika alkaa jälleen olla ohi. Tai ainakin niitä joutuu nyt pelaamaan astetta vilpoisemmissa olosuhteissa. Tämä saattaa toki olla monelle miellyttäväkin yllätys. Helteet kun ovat pahimmillaan olleet sellaisia, että siitä on saattanut jo olla terveydellekin haittaa. Ainakin olo on monella varmasti ollut tänä kesänä ajoittain tukala – etenkin niillä, jotka ovat joutuneet viettämään aikaansa vaikkapa töiden takia, joko suorassa auringonpaisteessa tai kuumissa toimistoissa.

Joten ehkä asiassa on mahdollista nähdä positiivisiakin puolia. Onhan meillä nyt ainakin ollut kesä, joka todella myös on tuntunut kesältä. Aurinko on hellinyt ja ihmisetkin ovat ajoittain alkaneet jo olemukseltaankin muistuttaa eteläeurooppalaisia veljiä ja sisariaan. Sen verran on kuumuus tuntunut karsivan turhaa hötkyilyä monen liikkeistä.

Toivottavasti liikunta ei silti ole tämänkään kesän osalta jäänyt kokonaan pois, eikä tervehenkinen urheilu ole vaihtunut vallan terassilla köllöttelyksi. Ainakin uiminen ja monet muut vesiliikuntalajit ovat varmasti olleet monen mieleen.

Katse tulevaisuuteen

Aika aikaansa kutakin! Nyt on aika jälleen kääntää katse tulevaisuuteen. Meillähän se tarkoittaa yhä pimeneviä iltoja ja vilpoistuvia päiviä. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa itseään masentaa. Hyvä on muistaa, että meillä täällä Suomessa on moninaiset mahdollisuudet harrastaa laajaa urheiluharrastusten kirjoa myös talvella. Jo nyt, syksyn kolkutellessa ovelle, alkavat liikuntapaikkojen varauskalenterit täyttyä.

Jos et ole vielä löytänyt sitä ainoaa oikeaa lajia, on viimeistään nyt sopiva hetki käydä katsastamassa lähiseudun harrastustarjontaa. Ja jos kokonaan uuden lajin aloitus ei kiinnostakaan, voi ottaa selvää vaikkapa lähisalien jumppatarjonnasta. Hyvä on muistaa, että pimeyttä ja kylmyyttä vastaan taistellessa aseet ovat sitä paremmat, mitä aiemmin ne on tajunnut ottaa käyttöön. Siispä ei muuta kuin reipasta mieltä syksyyn ja talveen. Kuuman kesän jälkeen on aika suunnata askeleensa saleille, tarpeellista lepoa tietenkään unohtamatta.