Serena Williams on palannut tenniskentille

Näyttävä paluu

Serena Williams näyttäisi taas päässeen kuntoon, synnytyksestä aiheutuneiden komplikaatioiden jälkeen. Silminnäkijöiden mukaan hänen pelinsä on jopa vakuuttavampaa, kuin viime vuosien aiemmissa kilpailuissa. Tosin Yhdysvaltain avoimia on tässä vaiheessa pelattu Serenan osalta vasta yksi ottelu. Mikäli seuraava ottelu menee kuten suunniteltu, onkin edessä siskon Venus Williamsin kohtaaminen.

Kohu peli asusta

Ja eihän Serena olisi Serena, jos ei asiaan liittyisi myös pientä kohun poikasta. Kyse on hänen ihonmyötäisestä asustaan, joka joidenkin tennispuristien mielestä ei kunnioita tarpeeksi historiallista kisapaikkaa. Serena itse on puolustautunut sanomalla, että hänen asunsa on välttämätön synnytyksen jälkeisten komplikaatioiden takia. Hän synnytti viimeisen lapsensa vuosi sitten ja on sen jälkeen kärsinyt 12 veritulppaa.

Ensimmäinen peli, ensimmäinen voitto

Helpolla ei Williams ensimmäisestä ottelustaan selvinnyt. Ensimmäisen erän Magda Linetteä vastaan Williams voitti vain täpärästi. Koko ottelun voittoon kului reilu tunti. Pääasia kuitenkin nyt on se, että tämäkin Williamsin sisar on nyt pelikunnossa. Palkintosijat näyttäisivät nekin olevan taas mahdollisuuksien rajoissa. Ainakin mikäli kunto kestää, eikä raskauden jälkeiset komplikaatiot ala uudestaan.

Historiallinen putoaminen

Kenties vielä Williamsin paluutakin suurempi yllätys sen sijaan oli romanialaisen Simona Halepin putoaminen kisoista jo ensimmäisellä kierroksella. 26-vuotias Halep on maailman rankingin ykkönen ja hän sai nyt kunnian olla kaikkien aikojen ensimmäinen tittelin haltija joka putosi kisoissa jo ensimmäisellä kierroksella. Vastassa ollut Viron Kaia Kanepi kukisti Halepin erävoitoin 6-2 ja 6-4. Halepin itsensä mukaan tapahtumaan ei sisältynyt mitään draamaa. Hänellä nyt vain sattui olemaan huono päivä. Halep ei ottelussa kyennyt vastaamaan virolaisen voimakkaisiin lyönteihin.

Päinvastoin kuin Williamsilla, joka on saanut eniten palkintoja juuri Yhdysvaltojen kisoista, on Halepilla näistä ennestäänkin huonommat muistot. Vuosi sitten hän koki saman kohtalon venäläistä Maria Sharapovaa vastaan.

Väriläiskät valkoisilla kentillä

US Openia, eli Yhdysvaltain avointa tennisturnausta, on pelattu jo vuodesta 1881 lähtien. Se on yksi Yhdysvaltain neljästä Grand Slam -turnauksesta. Turnaus pelataan kovalla kentällä. Rahaa jaetaan palkintoina yli 50 000 000 dollaria. Viime vuonna naisten turnauksen voitti Sloane Stephens. Hän oli neljäs tummaihoinen nainen joka sai pidellä pystiä. Kolmesta muusta afroamerikkalaisesta voittajasta kahden sukunimenä on Williams.